ukenru
zelenskiy-zaklikaye-ne-prodavati-zemlyu-u-pershi-roki-mendel

Зеленський закликає не продавати землю у перші роки - Мендель

 • 14560 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликає українців не продавати землі у перші роки, адже ринкові ціни поступово зростатимуть. Про це у колонці видання "Новое время" написала прессекретар Глави держави Юлія Мендель, передає УНН.

"Ринкові ціни не встановлять одразу, вони зростатимуть поступово, ось чому президент навпаки закликає не продавати землі в перші роки. Нині приблизно 5−7% українців хочуть офіційно продати угіддя. У наступні роки кількість охочих коливатиметься в межах 3−5%, згідно досвіду наших східноєвропейських сусідів", - вказала Мендель.

За її словами, ринок буде легальним, офіційним і з усіма правовими титулами права власності, тому українець матиме право захистити свою власніть. Окрім того, як зазначає вона, ринок землі принесе від 1 до 4% зростання ВВП.

"Фактично земельна реформа на сьогодні - це визначальний фактор економічного зростання… ЄБРР двічі наголосив, що розглядає можливість нового фінансування під ринок землі, вказавши, "що успішна земельна реформа з правильними гарантіями приверне більше інвестицій у цей сектор та сприятиме економічному зростанню України", - повідомила Мендель.

За її словами, питання продажу землі іноземцям Зеленський винесе на референдум, аби українці самі проголосували за те, чи зможуть іноземці купувати землю.

"Сьогодні Україна — серед шести країн, де немає ринку землі. Поруч із нами — Конго, Куба, Північна Корея, Венесуела і Таджикістан. Ми й далі хочемо такого сусідства? І маніпуляції страхами сьогодні заради політичного зиску — це справжнє лицемірство, яке для нас усіх може обернутися найстрашнішим: відсутністю реформ та економічного зростання і фактично поверненням у минуле, де обіцянки політиків залишаються лише порожнім звуком", - зазначила Мендель.

Нагадаємо, за словами Президента Зеленського, у законопроект щодо ринку землі буде внесено пункт, згідно з яким іноземці отримають право купувати українські землі, земельні ділянки, тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу на всеукраїнському референдумі. Найближчим часом Верховна Рада України розробить і ухвалить закон, який встановить види і механізми такого референдуму.

Раніше УНН повідомляв, що законодавчі зміни щодо запровадження ринку землі в Україні мають відбутись до кінця року, втім народні депутати досі не дійшли спільної думки по цьому питанню.

Українські Національні Новини

Політика