ukenru
zelenskiy-zaklikav-lideriv-krayin-yes-zbilshiti-postachannya-dalekobiynoyi-zbroyi

Зеленський закликав лідерів країн ЄС збільшити постачання далекобійної зброї

 • 356019 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн ЄС збільшити постачання далекобійної зброї. Він також попередив європейських лідерів про п'ять чинників, які можуть подовжити війну, включно із затримками з поставками ракет великої дальності, нестачею сучасних літаків і слабкістю західних санкцій. Про це Зеленський сказав під час виступу на саміті Євросоюзу в Брюсселі, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Зеленський знову закликав західних союзників до постачання більш далекобійної зброї.

Повідомляють, що Президент України виступив на саміті ЄС через відеозв'язок із поїзда, що рухається, у невідомому місці в Україні, де він розповів новини з передової.

Його розповідь було названо емоційною і вона справила великий вплив на 27 лідерів ЄС і високопоставлених чиновників у Брюсселі, які слухали його.

«За словами джерела в ЄС, він попередив європейських лідерів про п'ять чинників, які можуть подовжити війну, включно із затримками з поставками ракет великої дальності, нестачею сучасних літаків і слабкістю західних санкцій», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що лідери ЄС зараз обговорюють російське вторгнення, під час якого вони, як очікується, схвалять рішення про постачання Україні мільйона набоїв протягом наступних 12 місяців, щоб поповнити її запаси, що виснажуються.

Доповнення

Лідери Європейського Союзу збираються сьогодні в Брюсселі на дводенний саміт. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки заявив сьогодні перед засіданням, що пояснить лідерам домовленості про надання боєприпасів Україні.

Українські Національні Новини

Політика