ukenru
zelenskiy-vviv-u-diyu-rishennya-rnbo-zi-zgadkoyu-pro-nemozhlivist-provedennya-peregovoriv-z-putinim

Зеленський увів у дію рішення РНБО зі згадкою про неможливість проведення переговорів з путіним

 • 149729 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введенн в дію рішення РНБО від 30 вересня, де констатується неможливість проведення переговорів з президентом рф володимиром путіним, містяться рішення щодо звернення до НАТО, доручення уряду працювати над збільшенням військово-технічної допомоги Україні, а також згадка про санкційне реагування, пише УНН.

Деталі

Указом №679/2022 від 30 вересня, оприлюдненим на сайті Президента, вводиться в дію рішення РНБО від 30 вересня "Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності".

У рішенні, зокрема, вказано, що РНБО "вирішила констатувати неможливість проведення переговорів з Президентом Російської Федерації В.Путіним".

Також рішенням РНБО вирішено схвалити текст спільного звернення Президента України, голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору. Рішення щодо заявки на прискорений вступ до НАТО Зеленський озвучив після засідання РНБО 30 вересня.

Також рішенням РНБО Кабміну доручено "підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії Російської Федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців".

"В умовах ескалації з боку Російської Федерації Кабінету міністрів України забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні", - йдеться у рішенні РНБО.

Також рішенням рекомендовано Верховній Раді прискорити ухвалення відповідних законопроектів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку рф.

Доповнення

30 вересня путін затвердив анексію захоплених регіонів півдня й сходу України.

Президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, після якого оголосив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Українські Національні Новини

Політика