zelenskiy-visloviv-bazhannya-provesti-konferentsiyu-krayin-latinskoyi-ameriki-ta-ukrayini

Зеленський висловив бажання провести конференцію країн Латинської Америки та України

 • 919390 переглядiв

Цитата

«Я вважаю, що Україні потрібно робити кроки вперед на зустріч до країн Африканського континенту. Я вважаю, що ми дуже погано працювали довгі роки, ми не звертали увагу. Мені здається, це велика помилка. Тому була прийнята спеціальна програма в Україні розширення посольської присутності в регіоні. А також подивіться наші Grain from Ukraine та інші ініціативи, щодо «food security». Я вважаю, що ми прогавили час – довгі роки з початку нашої незалежності і тому зараз ми воюємо за незалежність. Це не випадково. Тобто міцного кулаку партнерів в України не було до цієї війни. Я щасливий, що зараз він є. Але він не повний», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що мова йде про африканські країни та країни Латинської Америки, яка є дуже важливою для України.

Цитата

«І я б дуже хотів. Я б дуже хотів зробити конференцію, зустріч країн Латинської Америки і України. І ви знаєте, як мені складно виїжджати з держави, але спеціально на цю зустріч я поїхав би. Я зміг би їм донести, їх медіа їх суспільству… я готовий йти назустріч, наші дипломати йдуть назустріч – ми готові пахати 24 на 7», - заявив Зеленський.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський вже не вперше наголошує на важливості поглиблення дипломатичних зв’язків, зокрема, з країнами Латинської Америки, адже їх позиція щодо війни яку розв’язала рф досі залишається суперечливою. На континенті також продовжують мовлення іспаномовні російські пропагандистські ЗМІ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Севастополі замайорів український прапор

     • 4394949 переглядiв