ukenru
zelenskiy-vimusheni-pereselentsi-z-20-kvitnya-zmozhut-oformiti-sotsialnu-dopomogu-v-diyi

Зеленський: вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в "Дії"

 • 871465 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Володимир Зеленський під час свого чергового звернення повідомив, що вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в "Дії". Про це повідомляє УНН.

Деталі

Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в "Дії", а для людей, яких будуть евакуйовувати з районів бойових дій, розгорнуть спеціальні пункти допомоги одразу на залізничних станціях.

Цитата

"Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував сьогодні про виконання доручення щодо додаткової соціальної допомоги у зв'язку з війною.

Перше. Кожен переселенець може отримати грошову допомогу на проживання. Щомісячно це 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину. Оформити можна в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже від середи – в "Дії"", - повідомив Президент.

Також триває евакуація людей із районів, охоплених бойовими діями. Уряд розгортає спеціальні пункти для забезпечення тимчасового проживання людей і надання грошової допомоги одразу на залізничних станціях та вокзалах.

Президент також закликав роботодавців намагатися залучати переселенців до роботи.

"Зараз кожне збережене й кожне додаткове робоче місце – це допомога захисту держави у війні. За кожного переселенця, якого бізнес бере на роботу, підприємство отримає від держави співфінансування витрат на оплату його праці. Це 6 тисяч 500 гривень. Заяву також можна буде подати на порталі "Дія", - заявив Президент.

Нагадаємо

Володимир Зеленський заявив, що незабаром росія може почати новий наступ на сході, й ті, хто має необхідну Україні зброю та боєприпаси, але притримує свою допомогу, повинні знати, що від них також залежить доля цієї битви, доля людей, які можуть бути врятовані.

Українські Національні Новини

Суспільство