ukenru
zelenskiy-vidpraviv-do-kosovo-dvokh-ukrayinskikh-viyskovosluzhbovtsiv

Зеленський відправив до Косово двох українських військовослужбовців

 • 14376 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Президент Володимир Зеленський підписав указ про відправлення двох військовослужбовців Збройних Сил України для участі в миротворчій місії ООН у Косово. Відповідний документ №3/2021 розміщений на сайті Глави держави, передає УНН.

Повідомляється, що рішення було ухвалене на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України та відповідно до Закону України "Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки".

Також передбачається, що такий крок сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки та відповідає національним інтересам держави.

"Направити до Республіки Сербія для участі України в Місії Організації Об’єднаних Націй у справах тимчасової адміністрації в Косово національний персонал із числа військовослужбовців Збройних Сил України загальною чисельністю до 2 осіб", - йдеться в указі.

В указі йдеться, що Кабінету Міністрів України необхідно вжити заходів для забезпечення виконання статті 1 цього Указу.

Нагадаємо, у грудні минулого року до Косово вилетіла чергова ротація українських миротворців, кожен з новоприбулих миротворців має досвід служби в АТО/ООС.

Українські Національні Новини

Політика