zelenskiy-vidpoviv-na-zayavu-prezidenta-braziliyi-pro-te-scho-ni-vin-ni-putin-ne-gotovi-do-miru-v-ukrayini

Зеленський відповів на заяву президента Бразилії про те, що ні він, ні путін "не готові" до миру в Україні

 • 572444 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Цього тижня президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що ні президент Володимир Зеленський, ні російський диктатор володимир путін "не готові до миру" в Україні. Очільник української держави в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ відповів, що такі заяви "ніяк не наближають до миру", передає УНН.

Цитата

"Мені здається, що президент Лула - досвідчена людина. Я просто не зовсім розумію. Він вважає, що його суспільство не до кінця розуміє, що відбувається, і розраховує на це? Або це заяви, які ніяк не наближають до миру... Чесно кажучи, я думав, що у нього (Лули да Сільви, - ред.) ширше розуміння світу. Мені здається, що важливо побачити весь світ. Тому що те, що ви говорите, це сумно, дуже сумно", - сказав президент.

Деталі

На питання журналіста про те, яка його реакція на риторику Бразилії про необхідність "гарантій безпеки" для росії у мирній угоді, Зеленський відповів, що Лула повторює російські наративи.

"Дивно говорити про безпеку російської федерації. Про гарантії безпеки для росії говорить росія, путін і Лула. Я просто вважаю, що у нього є свої думки. Мені здається, що не обов'язково, щоб твої думки співпадали з думками президента путіна", - зауважив Зеленський.

Президент зазначив, що Бразилія є мирною країною, і її поважають "набагато більше, ніж росію": "Для чого тобі наративи лідера держави, яка нічим не відрізняється від будь-яких колонізаторів? Нічим, (путін, - ред.) постійно бреше, маніпулює та дезінформує людей, вбиваючи наших дітей і ґвалтуючи наших жінок. Якщо президент Лула щось хоче мені сказати, нехай сяде і скаже мені".

Доповнення

2 серпня президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що його країна "працює заради миру в Україні", але ні її лідер, ні лідер Росії не готові говорити про мир.

"Ні Путін, ні Зеленський не готові до миру", — сказав він іноземним журналістам, додавши, що мирні пропозиції, які він шукає з іншими нейтральними країнами, "будуть готові, коли росія та Україна будуть готові до переговорів".

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розповів, що очікує від президента Бразилії Лули да Сільви та бразильського народу політичну підтримку, у тому числі підтримку суверенітету та територіальної цілісності країни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині дитина померла від вибуху планшета

     • 532286 переглядiв