ukenru
zelenskiy-ukrayini-potribna-dopomoga-u-rozmiri7-mlrd-dol-schomisyachno

Зеленський: Україні потрібна допомога у розмірі 7 млрд дол щомісячно

 • 134368 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив у четвер, що Україна потребує фінансової допомоги у розмірі 7 мільярдів доларів на місяць, щоб компенсувати економічні втрати від війни, інформує УНН.

Деталі

У віртуальному зверненні до форуму Світового банку Зеленський також сказав, що пізніше на відновлення країни знадобляться "сотні мільярдів доларів".

Він додав, що кожна країна має бути готова розірвати всі відносини з росією і що Москва має бути "негайно" виключена з усіх міжнародних фінансових інституцій, включаючи МВФ та Світовий банк.

Далі Зеленський сказав, що росія "використовує агресивні методи на світових ринках під час цієї війни", і ці інститути не для них.

Зеленський закінчив свій виступ, сказавши, що сподівається, що наступна зустріч, яка відбудеться в одному з міст України, яке було відновлено за підтримки МВФ та Світового банку.

Доповнення

Країни G7 та міжнародне співтовариство обіцяють Україні додаткову підтримку у розмірі понад 24 млрд дол у 2022 році. У разі потреби допомогу збільшать.

Представники G7 схвалили відкриття багатостороннього донорського рахунку МВФ для України та заяву ЄС про створення Трастового фонду солідарності з Україною (Solidarity Trust Fund), а також підтримують пакет підтримки для України від групи Світового банку та пакет стійкості від ЄБРР.

Загалом, з початку повномасштабної війни Україна отримала 3,8 млрд дол фінансової допомоги від міжнародних партнерів, порахували в НБУ.

Українські Національні Новини

Політика