ukenru
zelenskiy-uchasnikam-forumu-v-davosi-yakscho-peremozhe-gruba-sila-svit-viglyadatime-yak-kolektsiya-voyennikh-zlochiniv

Зеленський - учасникам форуму в Давосі: якщо переможе груба сила, світ виглядатиме як колекція воєнних злочинів

 • 153115 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Наразі світ опинився в умовах поворотного моменту: від супротиву грубій силі залежить майбутнє не лише України, а усього світу. Про це під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Цього року слова «поворотний момент» є не просто риторичною фігурою (мови – ред.). Зараз дійсно такий момент, коли вирішується, чи пануватиме в світі груба сила. Якщо пануватиме, то наші думки їй не цікаві, і в Давосі ми можемо більше не збиратися. Бо для чого? Груба сила не шукає нічого, окрім як підкорення тих, кого хоче підкорити, і вона не дискутує, а вбиває одразу, як це робить росія в Україні прямо зараз – в цей час, коли ми з вами спілкуємось», - заявив Зеленський.

Президент України також закликав усіх учасників форуму поглянути на колишній російський дім в Давосі – його перетворено на дім російських злочинів.

«І це є приклад їхньої трансформації, тобто ось, що росія зробила з собою, ставши державою воєнних злочинів. І того, що вона несе світу, надихаючи й інших потенційних агресорів. Замість успішних міст – чорні руїни, замість торгівлі – заміноване море, замість туризму – закрите небо і тисячі російських бомб – ось, як виглядатиме світ, якщо поворотний момент людство прогавить. Виглядатиме, як дуже велика колекція воєнних злочинів», - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Давосі стартує Всесвітній економічний форум: все, що вам потрібно знати про зустріч

Українські Національні Новини

Політика