zelenskiy-u-bilshosti-oblastey-povnistyu-vidnovili-mozhlivist-postachannya-elektriki

Зеленський: у більшості областей повністю відновили можливість постачання електрики

 • 171185 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. По всій країні продовжилося відновлення після дводенної російської ракетної атаки. Тоді були пошкоджені енергообʼєкти на території 12 областей та у столиці. Станом на цей час повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей. Про це у своєму відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Зеленський зазначив, що у чотирьох регіонах роботи тривають, ремонти мають завершитися найближчим часом. Він також додав, що наші енергетики в деяких містах і районах змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень.

"Це потрібно виключно для збереження нормальної роботи всієї енергосистеми в таких умовах – в умовах, коли виробництво електрики зменшилося", - сказав президент.

Він також подякував всім нашим людям, які поставилися до цієї ситуації свідомо й роблять свій дуже важливий внесок у гарантування нормальної роботи енергосистеми України.

За словами Зеленського варто продовжувати розподіляти своє споживання електрики за годинами всієї доби, щоб у піковий час якомога менше використовувати техніку, що потребує значного обсягу електрики.

"Хочу сьогодні (12 жовтня - ред.) також подякувати всім головам областей, мерам міст і головам громад, які суттєво скоротили споживання електрики в комунальній сфері. Це важливо!", - сказав він.

Доповнення 

Як писав УНН, після масованої ракетної атаки на Україну електропостачання відновили майже для чотирьох тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців з розумінням ставитися до віялових вимкнень.

"Усі мають бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Там, де це необхідно, для уникнення перевантаження енергетичних мереж вимикається світло за графіком", – повідомив прем'єр-міністр.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі