zelenskiy-ta-fon-der-lyayen-vzyali-uchast-v-urochistostyakh-na-stolichnomu-vokzali-nagorodzheno-15-zaliznichnikiv

Зеленський та фон дер Ляєн взяли участь в урочистостях на столичному вокзалі. Нагороджено 15 залізничників

 • 212926 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський разом із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн привітав українських залізничників із їхнім професійним святом. Глава держави відзначив 15 залізничників державними нагородами. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Цитата

«З нагоди Дня залізничника Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистих заходах на Центральному залізничному вокзалі Києва та вручив державні нагороди працівникам галузі. Разом із Главою держави участь у церемонії відзначення українських залізничників взяла Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка прибула з візитом до нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Зеленський наголосив у виступі, що залізничники допомагають Україні вистояти в повномасштабній російській війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День "залізних людей": Зеленський пояснив, чому залізниця – значно більше, ніж просто транспорт

Зеленський висловив вдячність країнам-партнерам і, зокрема, Європейському Союзу за підтримання залізничних шляхів солідарності.

«Від початку повномасштабної війни наші залізничники змогли побудувати життєво важливі маршрути, яких Україна потребувала десятки років. Це маршрути з Польщею, Румунією, Молдовою. Українські залізничники додають Європі внутрішньої інтегрованості, внутрішніх зв’язків», – сказав Президент.

За його словами, українські залізничники виконують також важливу гуманітарну роботу, яка демонструє нашу людяність іншим країнам.

Зі свого боку Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Україна може пишатися працівниками своєї залізниці, які від початку російської агресивної війни проти України невтомно трудяться в дуже складних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День залізничника України. Що ще можна відзначити 4 листопада

«За вагомий особистий внесок у розвиток залізничного транспорту, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені в забезпеченні функціонування об’єктів залізничної інфраструктури в умовах воєнного стану, багаторічну сумлінну працю Володимир Зеленський відзначив залізничників державними нагородами. Зокрема, Президент України вручив 14 працівникам сфери залізничного транспорту ордени «За заслуги» ІІІ ступеня, ще один залізничник отримав почесне звання «Заслужений працівник транспорту України», - зазначається в повідомленні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Олександр Шовковський став тренером "Динамо"

     • 154819 переглядiв

    росіяни вдарили по Корабельному району Херсона, є постраждалі

     • 121418 переглядiв

    Лех Валенса заявив про загрозу терактів у Польщі: що відомо

     • 223619 переглядiв