ukenru
zelenskiy-rozrakhovuye-obgovoriti-na-normandskiy-zustrich-termini-deokupatsiyi-y-obminu-polonenimi

Зеленський розраховує обговорити на "нормандській" зустрічі терміни деокупації й обміну полоненими

 • 14698 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Під час зустрічі "нормандської четвірки" сторони мають обговорити конкретні терміни деокупації Донбасу й обміну полоненими. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу із прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Києві, передає кореспондент УНН.

"Я хочу говорити про деокупацію Донбасу з більш-менш чіткими термінами, я буду підіймати це питання. Коли ми з вами говоримо про обмін полоненими чи про звільнення наших хлопців - теж має бути тут більше конкретики. Ми хочемо всіх наших людей повернути додому, до їхніх сімей. Коли? Якщо всіх - то коли?" - зазначив Президент, відповідаючи на запитання щодо питань, які будуть обговорюватись під час "нормандської" зустрічі.

За його словами, має йтися про конкретні терміни найближчим часом.

При цьому він додав, що також є питання, пов'язані із безпековою ситуацією, гуманітарні питання, соціальні, а також питання, пов'язані з місцевими виборами - у час, коли в регіоні не буде незаконних збройних формувань.

"Початок цієї розмови ми повинні зробити... Тому, що ми там обговоримо - сухе воно буде чи не сухе - це неважливо, важливо - конкретні речі", - резюмував Зеленський.

15 листопада пресслужба Офісу Президента України Володимира Зеленського повідомила, що зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії в "нормандському форматі" відбудеться 9 грудня.

18 листопада у Кремлі підтвердили зустріч у "нормандському форматі" 9 грудня.

Нагадаємо, Чехія сподівається на конкретні результати зустрічі в "нормандському форматі" для України 9 грудня.

Українські Національні Новини

Політика