ukenru
zelenskiy-rozpoviv-yakim-bachit-plan-marshalla-dlya-ukrayini

Зеленський розповів, яким бачить "план Маршалла" для України

 • 208342 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що країна вже готує масштабний План відновлення України після війни й потребує стратегічного міжнародного плану підтримки, який буде сучасним аналогом історичного Плану Маршалла. Про це він заявив на Міжнародній донорській конференції високого рівня на підтримку України у Варшаві, передає УНН.

Деталі

"Збройні Сили України та всі наші героїчні захисники хоробро й твердо захищають свободу на полі бою. Але те, чим завершиться ця жорстока війна, вирішується не тільки на полі бою. А ще й у площині економіки, фінансів, гуманітарної підтримки, здатності забезпечити нормальне життя на вільній від ворога території, у відбудові того, що зруйнувала російська армія", - сказав Зеленський.

За його словами, свобода має демонструвати наочно, що вона захищає та забезпечує людей краще, ніж тиранія, яка десятки років насолоджувалася масштабним потоком грошей за нафту, газ та іншу сировину.

"Саме так свобода виграє. Саме тому ця конференція важлива для всіх у Європі. І стратегічно важлива, і тактично. Перше. Потрібен достатній фінансовий ресурс, щоб українці й українки були забезпечені всім необхідним, поки війна триває", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що українська держава як розпорядник цих коштів забезпечить усі нагальні потреби – як оборонні, так і соціальні та гуманітарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль повідомляв, що план відновлення України матиме два виміри

"Друге. Ми вже готуємо масштабний План відновлення України після війни й потребуємо стратегічного міжнародного плану підтримки для України, який буде сучасним аналогом історичного Плану Маршалла. Це гроші, це технології, фахівці й можливості для зростання, які необхідні для повернення безпечного життя, для модернізації та соціального розвитку", - розповів Зеленський.

За його словами, це будуть інвестиції у стабільність усього центру та сходу Європи.

"Щоб агресор знав, що не зламає силу Європи та всіх вільних народів. І щоб усе зруйноване війною було відбудоване на високому рівні. Відновлення України зараз має стати таким же історичним прикладом для нашого часу й майбутнього, яким свого часу стало відновлення європейських країн після Другої світової війни. І такі інвестиції вільного світу, якщо вони будуть швидкими, якщо вони будуть достатніми, означатимуть, що мільйони наших людей, які стали вимушеними переселенцями через цю війну, зможуть повернутися додому", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сполучене Королівство, Данія, Японія та ще декілька країн допоможуть у відбудові Україні

Президент зазначив, що Україна пропонує партнерам – цивілізованим і відповідальним державам – узяти шефство над тими регіонами, над тими містами, над тими галузями України, які постраждали від розв'язаної росією війни.

"Взяти шефство, щоб разом з нами забезпечити повноцінне відновлення цих регіонів, наших міст, містечок і галузей. Такий проект шефства може створити новий і так само історичний приклад взаємодії й партнерства між державами вільного світу, між регіонами, містами й компаніями Європи та демократичних країн», - додав Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На післявоєнну відбудову України в довгостроковій перспективі знадобиться щонайменше 600 млрд доларів

Українські Національні Новини

Політика