zelenskiy-rozpoviv-chomu-kontrol-nad-ukrayinoyu-vazhliviy-dlya-rosiyi

Зеленський розповів, чому контроль над Україною важливий для росії

 • 166164 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. росія хоче контролювати Україну, щоб мати вплив на увесь світ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський, коли звернувся до учасників церемонії відкриття міністерського засідання Організації економічного співробітництва та розвитку, пише УНН.

Цитата

«Ми ще не знаємо, які інші кризи готує росія вільному світу. Що буде, якщо російська армія застосує зброю масового ураження, що буде якщо внаслідок російських ударів виникне загроза, наприклад, для джерел питної води в нашому регіоні, або загроза радіаційного чи хімічного забруднення басейну Чорного моря, а отже і частини Середземного моря», - сказав Президент.

Деталі

Він нагадав, що коли минулого року Україна попереджала світ про російські приготування і наголошувала на нелбхідності жорстких привентивних санкцій проти росії, щоб у москві хоча б відчули що будь-яка агресія не зійде їм з рук – у світі її не почули.

Коли Україна говорила, що політика росії з енергетичного підкорення Європи має на меті створення проблем не лише Україні і нашій газотранспортній системі, а всім європейцям – це не сприймалось у повній мірі деякими лідерами самої ж Європи.

А коли Україна попереджала, що агресивні дії росії з блокування вільного мореплавства в Азовському морі призведуть до значно більших негативних наслідків, багато хто у світі просто не хотів у це вірити, і відверто говорив що це нібито неможливо.

«Але ось. Все це не просто можливо. Ось це відбулось. І відбулось тому, що росії не показали вчасно, що світ уміє бути жорстким, коли потрібно захищати спільні інтереси, базові інтереси, мир, бепеку, свободу, вільну торгівлю і передбачуваність життя», - наголосив Президент.

Зі слів Глави держави, світ довго не визнавав важливість України і вагу її попереджень.

«А росія завжди знала, що декілька кроків напроти нашої держави, декілька кроків саме у нашому регіоні, і наслідки відчують на всіх континентах. Саме тому росії потрібен контроль над Україною, саме тому базовий інтерес світу зараз – допомагати захисту України. Треба якнайшвидше закінчити війну росії проти нашої держави, щоб можна було гарантувати надійність постачання продовольства через Чорне Море. Бо саме український аграрний експорт виконує стабілізуючу роль на глобальному ринку, і росія має відповісти за те, що провокує проти Європи нову міграційну хвилю, використовуючи мешканців і Африки, і Азії, як заручників», - наголосив він.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час участі у TIME100 Gala звернувся до світових лідерів нашого часу – Ілона Маска, премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, президента США Джозефа Байдена – із закликом використати весь вплив, щоб закінчити війну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Більше не побратим: Київ розірвав відносини з Мінськом

     • 207351 переглядiв

    ЄС виділяє ще 205 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

     • 138455 переглядiв