ukenru
zelenskiy-rozkritikuvav-vizit-genseka-oon-spochatku-do-rf-potim-v-ukrayinu-trupov-na-kutuzovskom-prospekte-net

Зеленський розкритикував візит Генсека ООН спочатку до рф, потім в Україну: “трупов на Кутузовском проспекте нет”

 • 318222 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша спочатку до росії, потім в Україну, видається алогічним. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на великій пресконференції в суботу, 23 квітня, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Я вважаю, помилково спочатку їхати до росії, потім в Україну. Це просто не правильно, тому що: а з чим? Передати нам сигнали від росії? Логіка така саме. Це ж в принципі значить, що хтось неоднозначно ставиться, хто є агресором у цій війні. І саме це підкреслюється... У цій черзі ніякої справедливсті немає, немає логіки. А треба додати логіку в цю чергу. А логіка дуже проста: якщо ти хочеш закінчити війну, ти повинен точно знати, що відбувається. Приїхати – побачити. А що там він побачить? Трупов на Кутузовском проспекте – немає”, - каже Президент, відповідаючи на питання щодо візиту Генсека ООН.

Деталі

На його думку, логічно було б спочатку бути в Україні, побачити людей, все що зробили російські окупанти, побачити наслідки війни та окупації, і з цим досвідом їхати до російської федерації.

“Тоді можна ставити питання. Генсек ООН може ставити питання на найвищому рівні, це дуже висока фігура. Ставити питання, знаходити виходи. А як можна з нами не спілкуватись і… а що пропонувати? Якщо навіть з нами не поспілкуватись про це. Я вважаю, це просто алогічно”, - додав Глава держави.

Контекст

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш 28 квітня відвідає Україну.

Перед цим, 26 квітня, він здійснить візит до москви.

Українські Національні Новини

Політика