ukenru
zelenskiy-rosiya-zapustila-tri-raketi-nad-blokami-trokh-ukrayinskikh-aes

Зеленський: росія запустила три ракети над блоками трьох українських АЕС

 • 117185 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні до народу, що протягом середи російські війська запустили над трьома українськими атомними електростанціями три ракети. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Прямо сьогодні вони запустили три ракети проти України так, що вони пролетіли безпосередньо над блоками наших атомних станцій. Причому одразу трьох атомних станцій. Над Запорізькою, над Хмельницькою та Південно-Українською АЕС. Що це таке? Вони що, погрожують? Чи вони пристрілюються? Просто немає слів", – сказав Зеленський.

Деталі

Він додав, що росія під час війни вже створила загрози, які за масштабом наслідків можуть перевищити Чорнобильську катастрофу, що сталася 26 квітня 1986 року. При цьому Зеленський згадав дії російської армії під час захоплення Запорізької АЕС у березні.

"Якби світ не прокинувся тієї ночі, ми б зараз не згадували Чорнобильську катастрофу, тому що зараз усі думки були б про наслідки того, що росія наробила на Запорізькій АЕС", - сказав президент України, згадуючи свої переговори з іноземними лідерами в ту ніч.

Під час штурму Запорізької АЕС експерти зазначали, що конструкція цієї станції – значно безпечніша, ніж ЧАЕС, і масштабна ядерна катастрофа малоймовірна навіть у разі прямого влучення ракет або снарядів енергоблоком.

Разом з тим, існувала небезпека, що реактори станції виявляться знеструмленими, і в такому разі перестане працювати їхня система охолодження. У разі відмови або пошкодження аварійного енергопостачання це може призвести до розплавлення активної зони ядерного реактора.

Українські Національні Новини

Політика