zelenskiy-rosiya-namagayetsya-zrobiti-khersonschinu-bukvalno-zonoyu-vidchuzhennya-svit-povinen-vidreaguvati

Зеленський: росія намагається зробити Херсонщину буквально зоною відчуження, світ повинен відреагувати

 • 210457 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що російські загарбники нищать систему охорони здоровʼя на тимчасово окупованих територіях, зокрема в Херсонській області, передає УНН.

Цитата

"Окупанти додали ще один виклик – на окупованій території. Фактично вони демонтують там усю наявну систему охорони здоровʼя. Окупанти вирішили закривати медичні установи у містах, вивозити обладнання, машини швидкої – просто все... Тиснуть на лікарів, які ще залишилися в окупованих районах, щоб вони переїжджали на територію росії", - сказав він.

Передусім, зазначив Зеленський, це стосується Херсонської області.

"росія робить із Херсонщини зону без цивілізації, без елементарних речей, які доступні у більшості країн світу. Цей регіон до приходу росії, як і всі інші області України, був цілком нормальним і безпечним, там гарантувалися всі соціальні послуги людям... Там гарантувалося життя. А тепер росія намагається зробити Херсонщину буквально зоною відчуження. Світ повинен на це відреагувати. Наше Міністерство закордонних справ, усі наші представники інформують міжнародні організації й партнерів про цей новий ескалаційний крок окупантів", - додав президент.

Нагадаємо 

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що ситуація у тимчасово окупованому Херсоні залишається складною, проте українці відмовляються від "евакуації" до рф, очікуючи на деокупацію міста.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Несезонна спека викликала десятки лісових пожеж в Іспанії

     • 178751 переглядiв

    Окупанти обстріляли три громади Сумської області

     • 149430 переглядiв

    Офіційно: Ріанна повертається до музики з піснею "Lift Me Up"

     • 1305896 переглядiв

    Військові навчання в білорусі продовжили до 7 листопада

     • 173122 переглядiв

    США закликають Косово відкласти перенесення номерних знаків

     • 191612 переглядiв