ukenru
zelenskiy-roblyu-vse-schob-nayvplivovishi-mizhnarodni-sili-buli-poinformovani-ta-zalucheni-do-poryatunku-nashikh-viyskovikh-z-azovstali

Зеленський: роблю все, щоб найвпливовіші міжнародні сили були поінформовані та залучені до порятунку наших військових з "Азовсталі"

 • 125075 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні зазначив, що зробить усе можливе задля порятунку наших військових з "Азовсталі" у Маріуполі, передає УНН.

Деталі

Зеленський зазначив, що поговорив з премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном про економічні питання, зокрема про експорт агропродукції та імпорт пального, а також про ситуацію в районах бойових дій та евакуацію з "Азовсталі" наших героїв.

"Роблю все, щоб найвпливовіші міжнародні сили були поінформовані та, наскільки це можливо, залучені до порятунку наших військових", - сказав президент.

Нагадаємо 

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операцію з порятунку захисників Маріуполя розпочато, потребує делікатності та часу.

16 травня з "Азовсталі" в Маріуполі евакуювали 52 тяжко поранених українських військових, гуманітарна операція триває, повідомила напередодні віце-прем'єр-міністр — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Як і те, що після стабілізації їхнього стану їх обміняють на російських військовополонених.

18 травня російське міноборони повідомило про 959 українських військовослужбовців із заводу "Азовсталь" у Маріуполі, які, за їхньою термінологією, "здалися в полон" - Україна заявляє, що її військових евакуювали для подальшого обміну.

Українські Національні Новини

Суспільство