ukenru
zelenskiy-prosiv-baydena-viznati-rf-sponsorom-terorizmu-wp

Зеленський просив Байдена визнати рф спонсором тероризму - WP

 • 118995 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента США Джо Байдену із закликом включити росію до списку держав-спонсорів тероризму, повідомляє Washington Post з посиланням на власні джерела, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що прохання Зеленського прозвучало під час нещодавньої телефонної розмови з Байденом, яка була присвячена реакції Заходу на вторгнення росії в Україну, за словами джерел видання.

Байден, як повідомляється, не взяв на себе зобов'язань щодо конкретних дій під час розмови. Президент сказав своєму українському колезі, що він готовий вивчити низку пропозицій щодо здійснення більшого тиску на Москву, додали джерела.

Відзначається, що навіть під час холодної війни Вашингтон утримувався від включення Радянського Союзу в цей список, незважаючи на підтримку Москвою груп, що вважалися терористичними, протягом 1970-х і 1980-х років.

Такий захід може мати цілу низку наслідків, включаючи накладення економічних санкцій на десятки інших країн, які продовжують вести бізнес з росією, заморожування активів Москви в США, включаючи нерухомість, і заборону на експорт різних товарів подвійного призначення, пише видання.

Також наголошується, що включити росію в список може бути простіше, ніж країни, які в даний час знаходяться в цьому списку. Так, наприклад, Куба була додана адміністрацією Трампа в січні 2021 року, незадовго до вступу Байдена на посаду, за відмову видати владі США американця, який втік до країни після того, як був засуджений за вбивство поліцейського штату Нью-Джерсі в 1973 році, а також за її підтримку Колумбійського партизанського руху. Противники такого рішення розкритикували цей крок як політичний.

З іншого боку, як зазначається, вбивства росією мирних жителів в Україні та Сирії, її передбачувані вбивства і замахи на дисидентів і шпигунів в зарубіжних країнах, а також підтримка сепаратистів в Україні могли б легше підійти під критерії Держдепартаменту.

Раніше

росія на цьому тижні направила Сполученим Штатам дипломатичну ноту з попередженням про те, що поставки США і НАТО систем озброєнь в Україну "підливають масла у вогонь" конфлікту і можуть призвести до "непередбачуваних наслідків".

Українські Національні Новини

Політика