ukenru
zelenskiy-pro-zvilnennya-moryakiv-mi-nayblizhchim-chasom-virishimo-tse-pitannya

Зеленський про звільнення моряків: ми найближчим часом вирішимо це питання

 • 8595 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський впевнений, що найближчим часом питання щодо звільнення захоплених РФ українських військовополонених моряків буде вирішено. Про це він заявив у неділю під час візиту до виборчого штабу партії “Слуга Народу”, передає кореспондент УНН.

“Що стосується моряків. Я впевнений, що ми найближчим часом вирішимо це питання. Я дуже цього хочу. Як кожен з нас, як ви і я, впевнений у цьому. Термінів точних я не можу надати. Тому що це була б неправда, якби я сказав. Дійсно для нас це пріоритетне питання, не тільки моряки — і моряки, і політв’язні, і військовополонені. Для нас це є пріоритетом, ми хочемо бачити їх удома... Я саме з президентом РФ і говорив на тему термінового повернення моряків і на тему всіх полонених, наших українців саме в Росії. Тому що коли ми з вами говоримо про всіх полонених — це різні треки, тому що ми не виходимо з Мінських домовленостей, не виходимо з нормандського формату”, — сказав Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усім 24-м українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці

“... коли ми говоримо про полонених, моряків у тому числі, які знаходяться саме в Росії , в Криму — саме про це ми говорили. Мені здається, ми знайдемо розуміння, тому що мені так здалося упродовж всього дзвінка”, — додав він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика