ukenru
zelenskiy-pro-stattyu-putina-pro-ukrayinu-yak-tilki-znaydu-chas-detalno-pochitayemo

Зеленський про статтю Путіна про Україну: як тільки знайду час, детально почитаємо

 • 29676 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський проаналізує та дасть відповідь на статтю президента Росії Володимира Путіна про українців і росіян. Про це Президент заявив під час пресконференції на полях Всеукраїнського форуму “Україна 30. Гуманітарна політика”, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Ми обов'язково проаналізуємо цю статтю, як тільки я знайду час, детально почитаємо. Якщо потрібно, щоб ця стаття знайшла відповідь. Вона ж нібито написана і українською, значить треба, щоб ми щось відповіли, подумаємо", - заявив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Президент закцентував увагу на тому, що для написання статті Путін нібито доклав багато зусиль.

"Що стосується цього часу, я думаю, що ми постійно говоримо про нашу зустріч, і на зустріч президентів України і РФ часу щось не вистачає... Я не знав, на що він витрачає цей час, і зараз я бачу результат", - заявив Зеленський.

"Напевно, я б надав йому багато матеріалу, яким також можна скористатися в іншій статті, в майбутній", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що не мав змоги прочитати всю статтю Путіна через насичений робочий день.

Щодо тези про братські народи, Зеенський відзначив: "Нас забувають, коли ми говоримо про перемогу "над фашизмом" у Другій світовій війні, і скільки втрачено було життів українців, та згадують нас в інших випадках, що ми братський народ. Це не по братськи, мені здається. Як-то російською кажуть: "это не по братски так поступать. Больше похоже на Каина и Авеля".

Що було раніше

30 червня Путін заявив, що планує написати статтю, у якій хоче довести, що українці та росіяни нібито “один народ”. Тоді ж російський президент пояснив, чому Україна не внесена в так званий російський список “недружніх країн”.

12 липня Путін опублікував раніше обіцяну статтю про те, що українці та росіяни нібито “один народ”, де він пояснив свої погляди на дане питання.

Українські Національні Новини

Політика