ukenru
zelenskiy-pro-donbas-mi-ne-strilyayemo-v-ukrayintsiv-mi-vidpovidayemo-boyovikam

Зеленський про Донбас: ми не стріляємо в українців, ми відповідаємо бойовикам

 • 14436 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Якщо по українським військам стріляють, українська сторона буде відповідати, але першою стріляти не буде. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у середу, передає кореспондент УНН.

"Що стосується "просто припинити стріляти" - це складний процес. Я ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світу, і зараз ми робимо це, що у нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо – ми боремось за нашу країну. Якщо по нам стріляють, ми будемо відповідати, але першими стріляти не будемо", - сказав Зеленський.

З його слів, якщо б "та сторона" просто перестала стріляти – все б закінчилось.

"Але вони не знають, що з ними потім буде, я маю на увазі бойовиків, не звичайних людей. Бо звичайні люди, які там живуть – вони не знають щодня, що з ними буде… Сьогодні була заява пана Пасічника (глава так званої "ЛНР" Леонід Пасічник - ред.), він сказав що була провокація, що ми стріляли і ОБСЄ це бачило. Півтора місяця… десятки машин ОБСЄ, які їдуть на ту територію, не пропускаються, а вони кажуть, що ОБСЄ фіксує, що ми стріляємо по цивільним людям. Ми не стріляємо по українцям, ми відповідаємо бойовикам", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося раніше в УНН, Україна скликала термінове засідання ТКГ щодо Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика