ukenru
zelenskiy-priyshov-na-ofitsiynu-zustrich-negolenim-cherez-zaboboni-ochikuye-povernennya-korabliv

Зеленський прийшов на офіційну зустріч неголеним через забобони: очікує повернення кораблів

 • 17559 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський прийшов на офіційну зустріч неголеним через забобони, оскільки очікує повернення в Україну військових кораблів. Про це він розповів під час брифінгу із прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Києві, передає кореспондент УНН.

"Є таке українське слово - забобони. Так от. Зараз я очікую кораблі: кораблі повернуться - я поголюсь", - зазначив Президент після вибачень щодо того, що він з'явився на зустріч непоголеним.

При цьому він наголосив, що влада щодня вирішує питання, які наближають країну до повернення своїх активів.

Нагадаємо, 18 листопада командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко повідомив УНН про передачу Україні двох катерів та буксира, які були захоплені РФ у 2018 році біля Керченської протоки. До цього, 18 листопада, у МЗС РФ заявили, що Москва передала українській стороні ці кораблі.

Їх почали переправляти в напрямку материкової України. Прибуття українських суден, які прямують в напрямку материкової України, очікується 20-21 листопада. Як очікується, вони прибудуть до Одеси.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві. 7 вересня до Києва повернулися 35 заручників, у тому числі 24 моряки. Вони повернулися на батьківщину в межах обміну між Україною і РФ.

Українські Національні Новини

Політика