ukenru
zelenskiy-privitav-anonsovanu-derzhbankom-programu-ipoteki-pid-10

Зеленський привітав анонсовану держбанком програму іпотеки під 10%

 • 15580 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вітає анонсовану ПриватБанком держпрограму "Доступне житло під 10%". Про це інформує пресслужба Офісу Президента у Telegram-каналі, передає УНН.

"Українці отримають іпотеку під 10% річних, точніше під 9,99%. Про таку можливість сьогодні заявив ПриватБанк, де з 1 липня 2020 року починає діяти держпрограма "Доступне житло під 10%", - зазначили в ОП.

Повідомляється, що Президент вітає такі кроки найбільшого банку України.

"Відсотки на придбання житла, які існували на ринку увесь час та й нині пропонуються багатьма банками, є для багатьох українців непідйомним вантажем. Радий, що банки розуміють це і роблять ефективні кроки, щоб зменшити ставку, аби кожен українець міг сам придбати собі житло", – зазначив Зеленський.

Також умови програми оприлюднили на сайті ПриватБанку. Зокрема зазначається, що іпотеку можна буде отримати на строк до 20 років, а початковий внесок позичальника становитиме від 30% вартості житла.

"В рамках пільгової програми українці зможуть придбати як житло на вторинному ринку, так й квартири у новобудовах, що введені в експлуатацію. За попередніми підрахунками фахівців ПриватБанку, вже на початку впровадження державної програми "Доступне житло під 10%", пільговими умовами кредитування зможуть скористатися понад 300 тисяч українців", - підкреслили у ПриватБанку.

Нагадаємо, раніше Глава держави анонсував, що найближчим часом в країні з’явиться іпотека під 10% для "кожного громадянина України".

Українські Національні Новини

Економіка