zelenskiy-priletiv-v-chekhiyu-ta-zustrivsya-z-prezidentom-chekhiyi

Зеленський прилетів в Чехію та зустрівся з президентом Петром Павлом

 • 566791 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський прибув до Чехії та вже зустрівся зі своїм чеським колегою Петром Павлом. Про це інформує УНН, посилаючись на місцеві ЗМІ.

Цитата

"О 18:21 із Софії до Праги вилетів урядовий спецлайнер із рідкісним гостем. Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Це буде їх перша спільна зустріч у Празі, попередні дві відбулися в Києві", - повідомив речник уряду Чехії Вацлав Смолка.

Деталі

Як повідомляє чеське видання Novinky, літак, де був Зеленський, супроводжували два винищувачі Gripen. Зазначається, що в аеропорту Праги на українського лідера чекали десятки людей.

Видання denik.cz поінформувало, що у Празі близько восьмої години вечора за місцевим часом його зустрів президент країни Петр Павел. Це перший візит Зеленського до Чехії з початку повномасштабного вторгнення рф.

"Візит українського президента має стати виявом вдячності за підтримку, яку Чеська Республіка надає Україні з початку російської агресії, і принести взаємне запевнення, що ця підтримка триватиме. На зустрічі президенти мають скоординувати свої позиції перед самітом НАТО у Вільнюсі, де очікується дискусія, серед іншого, гарантій безпеки для України", – сказав Матей Кржистек з пресслужби Офісу НАТО.

Повідомляється, що пізніше очільник України зустрінеться з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою та відвідає Сенат. 

V 18:21 vzletěl ze Sofie do Prahy vládní speciál se vzácnou návštěvou. @ZelenskyyUa se setká i s @P_Fiala. Půjde o jejich první společné setkání v Praze, předchozí dvě proběhla v Kyjevě. pic.twitter.com/C4m2nUB684

— Václav Smolka (@_smolka_v) July 6, 2023

Český vládní speciál s ukrajinským prezidentem Zelenským přistál v Praze. pic.twitter.com/iJG2PWZIMV

— ČT24 (@CT24zive) July 6, 2023

Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského uvítal na Pražském hradě prezident Petr Pavel. pic.twitter.com/jTI3cnE8IS

— ČT24 (@CT24zive) July 6, 2023

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив свій візит до столиці Чехії, Праги. Він розповів, що проведе перемовини зі своїм чеським колегою Петром Павлом, прем'єром країни Петром Фіалою щодо ряду питань.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі москви горить "Пушкін"

     • 1849132 переглядiв

    У рф пригрозили санкціями "Нафтогазу": що відомо

     • 1374375 переглядiв