ukenru
zelenskiy-nastupnogo-tizhnya-mozhe-vidvidati-izrayil-pidgotovka-na-zavershalniy-stadiyi-zmi

Зеленський наступного тижня може відвідати Ізраїль: підготовка на завершальній стадії - ЗМІ

 • 137808 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Наступного тижня Президент України Володимир Зеленський може відвідати Ізраїль. Як повідомляє Times of Israel, підготовка до візиту українського лідера перебуває на завершальній стадії, передає УНН.

Цитата

"Підготовка до візиту Президента України Володимира Зеленського до Ізраїлю наступного тижня перебуває на завершальній стадії", - повідомляє ЗМІ з посиланням на ізраїльський 12 канал.

Зеленський може прибути вже у понеділок або вівторок, йдеться у повідомленні.

Деталі

Зеленський запропонував приїхати більше двох тижнів тому, але Ізраїль вважав, що це передчасно, оскільки війна все ще перебуває на відносно ранній стадії, хоча він вітав інших лідерів з усього світу.

«Такий візит надіслав би важливе повідомлення», — каже міністр освіти Йоав Кіш.

Приїзд Зеленського та його фотографія з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, президентом Ісааком Герцогом та іншими ізраїльськими лідерами «надішлють повідомлення про те, що освічений світ піддається атаці, він протистоїть менш освіченому світу, який атакує», – йдеться у телезвіті.

«Це свідчитиме про щось на кшталт об’єднаного фронту Ізраїлю, України, Європи та США проти осі росія-Іран», — каже Channel 12, додаючи, що Ізраїль визнає, що візит підвищить його легітимність у війні проти ХАМАС.

Протягом останнього року Ізраїль чинив опір наближенню до України, щоб не розлютити росію, яка контролює небо над Сирією, звідки ЦАХАЛ діє, щоб запобігти закріпленню Ірану внизу. Позиція Єрусалиму викликала роздратування Вашингтона, а часом і обурення Києва, якому неодноразово відмовляли у проханнях про надання наступальної зброї.

Українські Національні Новини

Політика