ukenru
zelenskiy-na-tli-zagostrennya-na-donbasi-zaklikav-yes-do-mobilizatsiyi-tisku-na-rosiyu

Зеленський на тлі загострення на Донбасі закликав ЄС до мобілізації тиску на Росію

 • 18133 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На тлі загострення російських провокацій на сході України, Європейський Союз має мобілізувати тиск на агресора. Про заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках робочої поїздки на КПВВ "Щастя" у Луганській області, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Останніми тижнями відбуваються регулярні провокації з боку незаконних збройних формувань, які ускладнюють ситуацію на сході України і ускладнюють в принципі шлях до миру. Продовжують гинути наші військові. Лише протягом останніх 10 днів ми втратили двох наших захисників, двох героїв. Тож я буду дуже вдячний вам (звертаючись до Шарля Мішеля – ред.) за подальшу мобілізацію тиску Європейського союзу і його держав-членів на Росію", - заявив Зеленський.

Деталі

Зі слів Президента, як ніхто інший, Україна прагне миру на Донбасі дипломатичним шляхом.

"І ми зможемо це зробити тільки разом, відчуваючи підтримку наших партнерів заради стабільності, безпеки в Україні та на Європейському континенті", - додав він.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем сьогодні здійснили поїздку до зони проведення ООС, а саме - на Луганщину.

Контекст

Зазначимо, що лише протягом минулої доби, 1 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Зауважимо також, що у період з 25 січня до 7 лютого поточного року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі на 75,7% більше порушень режиму припинення вогню у порівнянні з попереднім двотижневим періодом.

Українські Національні Новини

Політика