ukenru
zelenskiy-mi-ne-pustimo-rosiyski-korabli-v-nashi-porti

Зеленський: ми не пустимо російські кораблі в наші порти

 • 180192 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Україна не пустить російські кораблі у свої порти для вивезення зерна, але пропонує альтернативний варіант – безпечний морський коридор, який можуть організувати судна будь-якої держави-партнера. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Financial Times, пише УНН.

Цитата

"Всі прекрасно знають, що ми не пустимо російські кораблі в наші порти, тому що вони щоденно атакують нас", - сказав Зеленський.

Деталі

За словами президента, всі знають, що Україна готова експортувати на 100% все, що є на "нормальних, цивілізованих, але, безпечних" умовах.

"Схема дуже проста, яка була запропонована нами, яка підтримувалась ООН і деякими країнами-партнерами, схема безпечного морського коридору, який можуть зробити кораблі будь-якої держави-партнера, але не російської федерації, тому що їм ми не довіряємо, у нас з ними війна", - пояснив президент.

Нагадаємо

росія, яка 24 лютого повномасштабно вторглася в Україну, блокує вивезення зерна з морських портів України. Держава-агресор вимагає зняття деяких санкцій в обмін на "розблокування" експорту морем.

За оцінками української влади, йдеться про 22 млн тонн зерна. Західні посадовці звинувачують москву у використанні загрози голоду як зброї.

Українські Національні Новини

Суспільство