zelenskiy-mayemo-khoroshi-novini-z-yevrosoyuzu

Зеленський: маємо хороші новини з Євросоюзу

 • 347765 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що у Європейському Союзі схвалили низку рішень, які є важливими для України, пише УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Цитата

"Маємо хороші новини з Євросоюзу. Схвалено виділення 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги нашій державі. Дуже вагомо. А по-друге, є рішення Ради ЄС про зупинення угоди про спрощений візовий режим між ЄС і росією. Це рішення запрацює вже з понеділка. І є й конкретні рекомендації Єврокомісії щодо візових обмежень для громадян росії. Це вже захист Європи, це ускладнить цинічне використання Європи тими, хто не хоче нічого змінювати, не хоче боротися проти війни, а хоче просто споживати й розважатися, ніби нічого у Європі не відбувається, ніби немає російського терору", - сказав він.

Зеленський наголосив, що об’єднана Європа – це друга мішень для росії після нашої держави, нашої незалежності.

"І це правильно, що Європа захищається. Сьогодні у Києві обговорював цю тему з нашими друзями – Президентом Латвії та Прем’єр-міністром Польщі, які прибули з візитом. Звичайно, рекомендації на загальноєвропейському рівні дуже вагомі. Проте є юридичний простір, щоб піти далі, щоб зробити більше. Як це зробили держави Балтії та Польща. Навряд чи державу-терориста можна сприймати як джерело туризму чи якихось бізнес-візитів", - зазначив президент.

Також він додав, що говорили і про нашу двосторонню співпрацю з країнами ЄС. Зокрема це стосується спрощення процедур на нашому кордоні.

"Маємо обов’язково прибрати бар’єри, які ще досі заважають нашим громадянам і компаніям. Народи, які разом захищають європейську свободу, мають бути максимально близькими", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили та взяли під контроль понад 30 населених пунктів у Харківській області - Зеленський

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: маємо хороші новини з Євросоюзу

     • 347765 переглядiв

    Король Великої Британії Карл III виступив із першою промовою

     • 203857 переглядiв

    Зеленський підписав указ про нагородження наших захисників

     • 141689 переглядiв

    Російські загарбники обстріляли Сумську область

     • 73023 переглядiв

    Ранковий ракетний удар по Сумщині: поранено восьмеро людей

     • 127973 переглядiв