ukenru
zelenskiy-maye-vidbutis-ne-fasadna-a-spravzhnya-reforma-sudovoyi-sistemi

Зеленський: має відбутись не фасадна, а справжня реформа судової системи

 • 12816 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в державі має відбутись "не фасадна а справжня" реформа судової системи, щоб робота правоохоронних органів не була марною. Про це він сказав під час виступу на форумі RE:THINK. Invest in Ukraine у Маріуполі, передає кореспондент УНН.

"Почну з головного пріоритету – це рівні та єдині правила гри для всіх. Для великого, середнього та малого бізнесу. І українського, і міжнародного. За 28 років це стало своєрідним українським НЛО – всі про це кажуть, але ніхто цього не бачив", - заявив Зеленський.

Він запевнив, що нова влада змінить це, адже "чудово розуміємо, що тільки чесна конкуренція дозволяє будувати процвітаючу економіку, процвітаючу Україну".

"Необхідним фундаментом для рівних правил гри є подолання корупції та ефективна робота правоохоронних органів. Ми проводимо очищення у Генеральній прокуратурі, довгоочікувану реформу СБУ, підтримуємо повну незалежність НАБУ, САП та ДБР. Я вірю, що розслідування гучних корупційних справ, а також резонансних вбивств Павла Шеремета, Катерини Гандзюк та інших громадських активістів будуть належним чином розслідувати, а всі винні – обов’язково покарані", - сказав Президент.

З його слів, для покращення ефективності правоохоронних органів та активізації боротьби з корупцією прийнято ряд законопроектів та постанов уряду.

"Для того, щоб робота правоохоронних органів не була марною, має відбутись не фасадна, а справжня реформа судової системи. Корумповані суди лякають інвесторів не менше за вибухи та постріли", - додав Зеленський.

Як повідомляв УНН, посли країн Заходу занепокоєні через судову реформу в Україні.

Раніше Моніторинговий комітет ПАРЄ попросив Венеціанську комісію дати оцінку проекту закону України про діяльність органів судової влади.

Українські Національні Новини

Політика