ukenru
zelenskiy-evakuatsiyna-operatsiya-z-mariupolya-trivaye

Зеленський: евакуаційна операція з Маріуполя триває

 • 122356 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні зазначив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває, сьогодні 3 травня очікується рух гуманітарними коридорами з Бердянська, Токмака, Василівки Запорізької області, передає УНН.

Цитата

“Продовжуємо робити все, щоб урятувати наших людей із Маріуполя. Евакуаційна операція триває. Завтра очікуємо також і рух гуманітарними коридорами з Бердянська, Токмака, Василівки”, - наголосив він.

Зеленський також додав, що Збройні сили героїчно стримують намагання загарбників наступати.

“Харківський напрямок, Донбас, південь країни – всюди ситуація залишається вкрай складною. Але я вдячний кожному і кожній, нашим захисникам, які тримають оборону”, - зазначив президент.

Доповнення

За два дні українська сторона евакуювала понад сто жінок, дітей та людей похилого віку з території металургійного комбінату "Азовсталь".

Голова фракції “Слуга народу” і очільник української переговорної групи з рф Давид Арахамія повідомив, що евакуація людей з “Азовсталі” — це лише перша частина “спецоперації”, у підсумку якої планується вивезти всіх людей з заводу.

2 травня вранці евакуація з Маріуполя повинна була продовжитися. За підтримки ООН та Червоного Хреста було погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя. Це – селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська.

Пізніше стало відомо, що колона людей, яких визволили першого травня в рамках гуманітарної операції з евакуації з “Азовсталі”, 2 травня не змогла дістатись Запоріжжя.

 

Українські Національні Новини

Суспільство