ukenru
zelenskiy-doruchiv-mzs-vidreaguvati-na-fakti-vikoristannya-rosiyanami-iranskikh-droniv

Зеленський доручив МЗС відреагувати на факти використання росіянами іранських дронів

 • 155526 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання військами російської федерації на українській території озброєння іранського виробництва. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Цитата

«Президент України Володимир Зеленський поставив завдання Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання військами Російської Федерації на українській території озброєння іранського виробництва», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що попри те що керівництво Ірану неодноразово публічно заявляло про свою нейтральність і готовність бути посередником у припиненні російської агресії проти України, зібрані на полі бою зразки підтвердили, що росія застосовує в Україні озброєння саме іранського виробництва.

«Такі дії Ірану розцінюються як крок проти суверенітету й територіальної цілісності України, а також проти життя та здоров’я українських громадян», – заявив речник Президента Сергій Никифоров.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що шокований відсутністю допомоги від Ізраїлю.

Високопоставлені ізраїльські чиновники виданню Axios повідомляли, що Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про будь-яку підтримку, яку Іран надає російським військовим у війні.

росія в останні дні атакувала кілька українських військових позицій за допомогою безпілотників-камікадзе, які, за словами українських військових, були перефарбованими іранськими безпілотниками Shahed-136.

Українські Національні Новини

Політика