zdorozhchannya-logistiki-ta-nalagodzhennya-zbutu-ekspert-pro-golovni-problemi-vitchiznyanogo-apk

Здорожчання логістики та налагодження збуту - експерт про головні проблеми вітчизняного АПК

 • 686436 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Однією з головних проблем, з якими можуть стикнутися українські аграрії у майбутньому, є здорожчання логістики для збуту продукції українського агропромислового комплексу. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН озвучив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Деталі

За його словами, проблеми логістики для АПК під час військової агресії не нові, але її вартість буде збільшуватися. Українським аграріям знову треба знаходити альтернативні шляхи експорту через Європу, відкривати нові ринки, які будуть більш перспективнішими і вигіднішими для них. Прикладом, за його словами, є ситуація з продукцією, яку було вирощено за останні півроку, адже фермеру повертати вкладені у процес фінанси, зокрема кредитні гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські аграрії просять захисту від дискримінації з боку ЄС

«Щоб йому повернути кредитні гроші, треба налагодити збут продукції та отримати ці гроші, щоб перекрити витрати. І ми не говоримо зараз про великий заробіток чи перспективи на наступний рік. Аграрію треба закрити минулий сезон. Це сьогодні одна із основних проблем», - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АПК є локомотивом економіки України – експерт УКАБ про вітчизняний агросектор

«Додатково можемо сказати, що було здорожчання мінеральних добрив, які також були в деякій мірі недоступними весною. Через це врожайність буде менша, ніж в минулому й позаминулому році. Тому основні проблеми - це все ж таки логістика і налагодження збуту», - резюмував Максим Гопка.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    лукашенко зібрався до рф: 23 липня зустрінеться із путіним

     • 264134 переглядiв