zdatnist-ukrayini-natsilyuvati-viyskovi-korabli-mozhe-zminiti-rosiyski-robochi-skhemi-institut-vivchennya-viyni

Здатність України цілитися у військові кораблі може змінити російські робочі схеми – Інститут вивчення війни

 • 301855 переглядiв

КИЇВ. 15. квітня. УНН. Імовірно, продемонстрована Україною здатність цілитися у військові кораблі в Чорному морі може змінити російські схеми роботи. Проте втрата крейсера “москва” навряд чи стане вирішальним ударом, інформує УНН з посиланням на останній звіт Інституту вивчення війни.

Цитата

“Імовірно, продемонстрована Україною здатність цілитися у російські військові кораблі в Чорному морі може змінити російські оперативні схеми, однак, змусивши їх або розгорнути додаткові засоби протиповітряної та протиповітряної оборони в бойовій групі Чорного моря, або відвести кораблі з позицій поблизу українського узбережжя”, - ідеться у повідомленні.

Деталі

Фахівці Інституту зазначають, що втрата РК “москва” є “великою перемогою України”, незалежно від того, чи це була робота українських військових, чи нещасний випадок, як зазначають в рф.

“кремлю, навпаки, буде важко пояснити втрату одного з найважливіших суден російського флоту. Нинішня історія кремля про втрату флагмана Чорноморського флоту через випадкову пожежу та вибух боєприпасів, як мінімум, зашкодить моральному духу росії, і її неможливо приховати від російської внутрішньої аудиторії”, - зауважують вони.

Пояснення затоплення “москви” вказують на ймовірні недоліки російських збройних сил: погану протиповітряну оборону або неймовірно слабкі процедури безпеки та контролю за пошкодженнями, стверджують у інституті.

Крім того, втрата військового корабля знизить спроможність росії завдавати ударів крилатими ракетами, але, припускають фахівці, навряд чи завдасть вирішального удару по російським операціям загалом.

Нагадаємо

Міноборони рф заявило, що під час буксирування в умовах шторму російський крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Жертвами вторгнення рф в Україну стали вже 198 дітей

     • 119478 переглядiв

    Франція підтримала нафтове ембарго проти росії - Кулеба

     • 173487 переглядiв

    ЗСУ знищили російський безпілотник в Одеській області

     • 188325 переглядiв

    Президент України пояснив, чому не покинув столицю

     • 204242 переглядiв

    Ілон Маск хоче придбати Twitter

     • 350589 переглядiв