zbyrav-rozviddani-pro-zsu-u-kramatorsku-zatrymaly-rosiiskoho-informatora

Збирав розвіддані про ЗСУ: у Краматорську затримали російського інформатора

 • 30926 переглядiв

Російський інформатор був заарештований українськими правоохоронцями в Краматорську за шпигунство за позиціями Збройних сил України. У 30-річного місцевого жителя знайшли докази того, що він координував свої дії з російською розвідкою.

На Донеччині правоохоронці затримали російського інформатора, який розвідував позиції Сил оборони на прифронтових територіях області. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі 

Насамперед ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Збройних сил України у Краматорську. Він особисто об’їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони.

За даними слідства, фігурантом є 30-річний місцевий житель, якого на початку цього року спецслужба рф дистанційно залучила до співпраці як прихильника кремлівської ідеології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвалтували жінок і катували полонених: СБУ ідентифікувала військових рф, які вчиняли звірства на Донеччині

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому інформатору про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми

- резюмували в СБУ.

Доповнення 

Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листування з російською воєнною розвідкою.

Слідчі СБУ встановили, що для збору даних затриманий використовував оптичні приціли для зброї. 

Також він "полював" за пунктами тимчасового базування українських військ. У разі їх виявлення зловмисник робив дорозвідку і пересилав агресору уже точну геолокацію.

Нагадаємо

СБУ затримала киянина, який допомагав ФСБ завдати ракетного удару по київському університету та розвідував військові об'єкти; тепер йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявився агентом рф і прикривався "полоном" у рашистів: СБУ затримала колишнього чиновника на Сумщині

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі