ukenru
zayavi-rf-pro-koridori-dlya-zerna-z-ukrayinskikh-portiv-skhozhi-na-ipso-voroga-rechnik-odeskoyi-ova

Заяви рф про "коридори" для зерна з українських портів схожі на ІПСО ворога - речник Одеської ОВА

 • 136345 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. В Одеській ОВА відреагували на заяви рф щодо відкриття "гуманітарних коридорів" для зерна із заблокованих українських портів. Це має ознаки "інформаційно-психологічної операції" ворога, заявив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук, пише УНН.

Цитата

"Щодо так званих "гуманітарних зернових коридорів", яке анонсує міністерство ганьби (оборони) рф. Заяви мають усі ознаки розробки підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій рф", - зазначив Братчук у Telegram.

Деталі

Речник Одеської ОВА також повідомив про ситуацію у регіоні, вказавши, що ніч у місті Одеса та області пройшла без обстрілів.

"У так званій пмр у відставку відправлено т. зв. уряд - за завданням рашистів не впоралися з мобілізацією населення проти України", - зазначив також він.

Раніше

25 травня заступник міністра закордонних справ рф андрій руденко заявив, що москва готова надати коридор для суден, що перевозять продовольство, в обмін на скасування деяких західних санкцій.

Доповнення

Українські порти на Чорному морі були заблоковані після вторгнення рф у лютому, понад 20 мільйонів тонн зерна застрягли у силосах. На росію та Україну припадає майже третина світових постачань пшениці, а відсутність експорту з України посилює глобальну продовольчу кризу.

Українські Національні Новини

Економіка