zayavi-berluskoni-pro-vidnovlennya-zvyazku-z-putinim-viklikali-zanepokoyennya

Заяви Берлусконі про відновлення зв'язку з путіним викликали занепокоєння

 • 233895 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі знову викликав резонанс коментарями про президента росії володимира путіна, які з'явилися у вівторок, пише УНН з посиланням на dpa.

Контекст

Інформаційне агентство LaPresse опублікувало аудіо таємно записаної промови Берлусконі перед членами парламенту від Forza Italia у вівторок. У ньому 86-річний політик каже, що відновив зв'язок із путіним, і каже, що глава кремля вважає його одним із "п’яти своїх справжніх друзів".

Деталі

Спочатку довірені особи Берлусконі, зокрема потенційний майбутній міністр закордонних справ Антоніо Таяні, відхилили коментарі як "старі історії".

Однак у записі Берлусконі прямо говорить про те, що російські міністри кажуть, що Захід уже воює з росією, тому що він "дає Україні зброю та гроші", відзначає видання.

У вівторок увечері партія Берлусконі Forza Italia, яка у складі правої коаліції нещодавно здобувала перемогу на виборах, лише заявила, що позиція Берлусконі щодо України все ще збігається з позицією Європи та США.

Наразі Forza Italia веде переговори про те, щоб стати партнером меншості в коаліції, яку очолює ультраправа партія Джорджії Мелоні "Брати Італії", а також включає ультраправу популістську партію "Ліга".

Є занепокоєння, що Італія може більше не підтримувати Київ після того, як новий уряд на чолі з Мелоні вступить до влади, зауважує видання.

За кілька днів до виборів в Італії Берлусконі, який довго вагався щодо засудження вторгнення після початку війни, заявив, що путін "був змушений" вторгнутися в Україну.

Енріко Летта, голова Соціал-демократів Італії (PD), у твіті попередив, що коментарі не можна сприймати легковажно.

"Нова більшість перебуває в процесі небезпечного зміщення позиції Італії щодо росії в бік двозначності", — зазначив Летта, колишній прем’єр-міністр.

Екс-прем'єр Джузеппе Конте назвав "медовий місяць Берлусконі з путіним" і пропозицію сенатора Forza Italia Мауріціо Гаспаррі проти абортів як такі, що рухаються в напрямку, який "приведе їх до того, що вони розіб’ються об стіну".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі Донеччина зазнала обстрілів, є руйнування

     • 129571 переглядiв