ukenru
zavtra-vidkrivayetsya-rinok-zemli-ekspert-vkazav-na-vsi-dirki-u-reformi

Завтра відкривається ринок землі: експерт вказав на всі "дірки" у реформі

 • 22425 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Завтра, 1 липня, в Україні запрацює ринок землі. Проблеми, з якими стикнуться фермери та аграрії з завтрашнього дня з трибуни Верховної Ради озвучив член аграрного комітету заступник голови партії “Батьківщина” нардеп Вадим Івченко, повідомляє кореспондент УНН.

Цитата:

"Проблема в тому, що більшість дрібних фермерів, які не здають звітності та не ведуть бухгалтерського обліку або які не працюють з банками, не будуть мати можливості купувати українську землю. А хто тоді буде купувати українську землю? Ви (Верховна Рада – ред.) дозволили купувати українську землю людям, які мають шалені статки у своїх електронних деклараціях і не мають ніякого відношення до сільського господарства. (…) Хто більше заплатить – той і буде мати українську землю. І в цьому є проблема нерівного доступу до ринку землі", - зазначив Івченко.

Деталі

Також серед важливих проблем експерт назвав відсутність системи ефективної протидії рейдерству та відповідальності нотаріусів за махінації з землею.

"Хочеться, щоб ми були представниками українського народу та спирались на його думку. І якщо сьогодні всі соціологічні дослідження говорять про те, що українці проти продажу землі – навіщо проштовхувати вночі всі ці закони? Навіщо сьогодні нехтувати думкою людей? Навіщо робити так, щоб ЦВК не оголошувала референдум і не давала змогу людям здійснити своє волевиявлення? Дайте людям можливість на референдумі сказати "так" чи "ні" реформі, яку ви називаєте земельною", - закликав Івченко з трибуни Ради.

Доповнення

Нагадаємо, раніше нардеп Вадим Івченко поставив українській владі п’ять критично важливих питань напередодні відкриття ринку землі.

Контекст

З 1 липня 2021 року набирає чинності Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення”, який відкриває ринок землі. Думки політиків, громадських діячів і українців щодо цього питання дуже суперечливі.

Українські Національні Новини

Політика