ukenru
zavtra-oprilyudnyat-rishennya-schodo-obmezhennya-pensiy-viyskovosluzhbovtsiv

Завтра КСУ оприлюднить рішення щодо обмеження пенсій військовослужбовців

 • 10998 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Завтра, 23 грудня, Конституційний Суд України оприлюднить рішення у справі обмеження максимальної пенсії військовослужбовців та призупинення її виплати окремим категоріям працюючих осіб. Про це УНН повідомили у прес-службі КСУ.

Так, завтра, 23 грудня о 10:00 Конституційний Суд України оприлюднить Рішення у справі відповідності Конституції України положень другого речення ч.7 ст.43, першого речення ч.1 ст.54 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“.

Відповідно до положень другого речення ч.7 ст.43 Закону №2262 тимчасово, у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, обмежено максимальний розмір пенсії сумою, що не може перевищувати 10740 гривень. Положеннями першого речення ч.1 ст.54 призупинено виплату призначеної пенсії особам, які працюють на посадах та на умовах, передбачених законами України „Про державну службу“, „Про прокуратуру“, „Про судоустрій і статус суддів“.

Обґрунтовуючи неконституційність оспорюваних положень Закону №2262, суб’єкт права на конституційне подання дійшов висновку, що внаслідок тимчасового обмеження максимального розміру пенсії військовослужбовців на рівні 10740 гривень та призупинення її виплати окремим категоріям працюючих осіб відбулося звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод військовослужбовців на соціальний захист, зокрема права на отримання пенсії.

Українські Національні Новини

Політика