ukenru
zavtra-ksu-rozglyane-podannya-nardepiv-schodo-nkrekp

Завтра КСУ розгляне подання нардепів щодо НКРЕКП

 • 8999 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Завтра, 15 червня, Конституційний суд України розгляне у формі письмового слухання скаргу народних депутатів на окремі положення Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". Про це йдеться у повідомленні прес-служби КСУ, передає УНН.

"15 червня о 10 годині Конституційний Суд України у формі письмового слухання розпочне розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) частини першої статті 1, пункту 2 частини першої статті 4, частини першої, абзаців першого, другого частини другої статті 5, абзаців другого, третього, четвертого, п’ятого, тридцять дев’ятого, сорокового частини третьої, частини шостої статті 8 Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" від 22 вересня 2016 року № 1540-VIII", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба уточнює, що мова йде про оскарження положення Закону, які визначають, зокрема, правовий статус НКРЕКП.

КСУ має визначити конституційність порядку формування конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів НКРЕКП; порядок призначення та припинення повноважень членів Комісії.

"Необхідність звернення до Конституційного Суду України автор клопотання обґрунтовує тим, що вказані положення порушують конституційні принципи поділу державної влади, конституційні права і свободи людини і громадянина, конституційні основи правосуддя та суперечать окремим статтям Конституції України", - додали в КСУ.

Нагадаємо, Рада знову не змогла визначити своїх кандидатів до комісії з ротації НКРЕКП.

Українські Національні Новини

Політика