ukenru
zavtra-bude-priynyato-rishennya-pro-vidilennya-kompensatsiyi-dlya-zvilnenikh-iz-polonu-kolyada

Завтра буде прийнято рішення про виділення компенсації для звільнених із полону – Коляда

 • 14088 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Завтра, 26 лютого, збереться комісія, яка ухвалить рішення про виділення по 100 тисяч гривень українцям, яких звільнили з полону у грудні. Про це сказала міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час "Age of Crimea Forum 2020", передає кореспондент УНН.

"Комісія завтра буде. У четвер, 27 числа. І майже у всіх у них готові пакети документів, тому виплати вони отримають на початку наступного тижня. 100 тисяч гривень кожному", - сказала Оксана Коляда, відповідаючи на питання журналістів, чи була виплачена допомога тим утримуваним, що повернулись в грудні.

Вона зазначила, що труднощі виникли через те, що у багатьох із утримуваних не було українських паспортів, і опіку над ув’язненими Мінветеранів отримало в останні дні 2019 року.

"Я можу сказати, що на уряді на сьогодні прийняті абсолютно всі нормативно-правові акти стосовно соціального захисту тих, хто звільняється, і родин тих, хто, на жаль, перебуває ще в ув’язненні. Це і виплати фінансові, і медична допомога, і реабілітація відповідна, і іншого роду підтримка", - додала Оксана Коляда.

Нагадаємо, у Мінветеранів повідомили, що звільнені з полону отримають по 100 тис. гривень допомоги протягом тижня.

Українські Національні Новини

Економіка