ukenru
zavorushennya-v-ssha-kilkist-zatrimanikh-nablizhayetsya-do-1-7-tisyachi

Заворушення в США: кількість затриманих наближається до 1,7 тисячі

 • 26341 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. За кілька останніх днів на фоні заворушень поліція в США затримала щонайменше 1 669 людей в 22 містах, причому майже третину з них - в Лос-Анджелесі. Про це повідомляє AP, передає УНН.

"З четверга поліція затримала щонайменше 1 669 людей у 22 містах. Близько третини цих затримань відбулося в Лос-Анджелесі, де губернатор оголосив надзвичайний стан і наказав національній гвардії підтримати 10 000 поліцейських міста, у той час як в місті влаштували десятки пожеж", - повідомляє видання.

Також зазначено, що співробітники національної гвардії використовували сльозогінний газ і гумові кулі в Міннеаполісі.

Окрім того, видання зазначає, що небезпечні зіткнення спалахують між протестувальниками і поліцією в Нью-Йорку.

Так, чергова ніч заворушень в майже кожному куточку країни залишила попелища і розруху в десятках американських міст в неділю, як "роки скипаючого розчарування з приводу жорстокого поводження з афроамериканцями з боку поліції скипіли в проявах люті, що була зустрінута сльозогінним газом і гумовими кулями", відзначається в матеріалі видання.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка.

У США влада задіяла рекордну кількість нацгвардії під час заворушень.

Українські Національні Новини

Новини Світу