ukenru
zavorushennya-u-novikh-sanzharakh-politsiya-rozpovila-khronologiyu-protistoyannya-iz-mistsevimi-meshkantsyami

Заворушення у Нових Санжарах: поліція розповіла хронологію протистояння із місцевими мешканцями

 • 15456 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Учасники акції не реагували на всі спроби правоохоронців не допустити загострення ситуації у Нових Санжарах. Про це глава Нацполіції Ігор Клименко заявив під час наради за участю Прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука, повідомляє УНН.

За словами Ігоря Клименка, сили Нацполіції, Національної гвардії, ДСНС у Нових Санжарах виставили о 7:00 ранку. При цьому місцеві жителі уже створили 5 несанкціонованих блокпостів поблизу санаторію, де планували розмістити громадян, котрі прибули з Китаю, і перекрили дорогу тракторами та автомобілями.

"Ми постійно проводили з ними переговори, працювала поліція діалогу. Ми намагалися переконати людей у недоцільності і безглуздості такої поведінки і такого нагнітання ситуації. На жаль, жодні аргументи місцевих жителів не переконали, більше того - вони проявляли агресію під час переговорів.

На фініші були створені несанкціоновані барикади. Вони розвели багаття, які мали на меті не допустити працівників поліції і автобуси з людьми на місце дислокації санаторію. Згодом агресія переросла у відкрите протистояння, почали кидати каміння і все, що попадалося під руку. Поліція та Нацгвардія вжила всіх заходів, аби попередити, а потім припинити масові заворушення", - розповів глава Нацполіції.

Нагадаємо, на території об’єкта для охорони людей залишається 300 працівників Нацгвардії, ще 100 нацгвардійців — в резерві. Нацполіція посилила патрулювання в регіоні.

Усі евакуйовані з Китаю люди пройшли перевірку, не мають симптомів гострих респіраторних захворювань та перебувають у повній безпеці. Ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду і підстав для паніки немає. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу у Нових Санжарах на Полтавщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП