zavdiaky-ukrainskym-viiskovym-kndise-ta-inshym-ustanovam-popovnylasia-baza-inozemnykh-komponentiv-u-zbroi-yakoiu-rf-atakuie-ukrainu-nazk

Завдяки українським військовим, КНДІСЕ та іншим установам поповнилася база іноземних компонентів у зброї, якою рф атакує Україну – НАЗК

 • 30056 переглядiв

Портал НАЗК "Війна та санкції" тепер містить понад 2600 іноземних компонентів, що використовуються в російському та іранському озброєнні, яким ворог атакує Україну.

Майже на 200 деталей від  "шахедів", "калібрів" та "іскандерів" поповнилася єдина в світі відкрита база даних іноземних компонентів у зброї на порталі "Війна і санкції". Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції, пише УНН.

В НАЗК уточнили, що перелік збільшився на майже 200 деталей і тепер налічує понад 2600 іноземних компонентів у російській та іранській зброї.

А також повідомили, що додали нову функції.  

"НАЗК додало функцію підписки на оновлення бази. Це має значно пришвидшити обмін інформацією між всіма, хто зацікавлений в обʼєднанні навколо нерозповсюдження технологій до агресорів та забезпечення глобального миру. Відтепер, журналісти-розслідувачі, посадовці або кожен зацікавлений, у будь-якій точці світу, зможе отримувати оперативні оновлення з переліком нових компонентів, прямо на свою електронну адресу", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Окрім, цього подякували українським військовим та експертам, які допомагають поповнювати базу.

"НАЗК висловлює глибоку повагу та вдячність українським військовим, які захопили цю зброю, а також Київському науково-дослідному інституту судових експертиз та іншим дослідницьким центрам, за пророблену роботу з дослідження та ідентифікації цих компонентів", - додали в НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2023 році фахівці КНДІСЕ провели 30 тисяч експертиз за фактами російської агресії проти України, які стануть доказами для Міжнародного кримінального суду – Олександр Рувін

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі