zavdali-byudzhetu-43-mln-grn-zbitkiv-povidomleno-pro-pidozru-menedzheram-rosiyskogo-oligarkha-grigorishina

Завдали бюджету 43 млн грн збитків: повідомлено про підозру менеджерам російського олігарха григоришина

 • 14059 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Повідомлено про підозру двом службовцям запорізького заводу електрообладнання, який належав підсанкційному олігарху з росії костянтину григоришину. Вони завдали збитків місцевому бюджету у понад 43 млн гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужби СБУ та Національної поліції.

Цитата

«Служба безпеки викрила керівництво запорізького заводу електрообладнання, яким до листопада 2022 року володів олігарх з росії костянтин григоришин, на масштабних збитках бюджету України», - йдеться у повідомлені СБУ.

Деталі

Підозру оголосили фінансовій директорці та колишній головній бухгалтерці заводу.  Впродовж 2018-2021 років вони організували схему виведення «втінь» бюджетних коштів у вигляді несплати земельного податку.

Оборудка завдала державі збитків на понад 43 млн грн. Згодом організатори схеми поетапно перевели цю суму на рахунки холдингових компаній григоришина на території рф.

Для маскування незаконних «транзакцій» фігуранти оформлювали їх як погашення фінансових зобов’язань заводу перед компаніями російського олігарха.

Щоб реалізувати злочинну схему, керівництво запорізького підприємства штучно занижувало коефіцієнт для сплати земельного податку. Для цього фігуранти вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

На підставі зібраних доказів фінансовому директору та головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податку, вчинене службовою особою підприємства в особливо великому розмірі за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Довідково

З 2022 року за рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку це підприємство перейшло у держвласність на період воєнного стану як стратегічний об’єкт промисловості України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскомандир військової частини, який нині працює заступником голови Золочівської РВА, завдав державі 25 млн грн збитків

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Один "шахед" вночі збили на Миколаївщині

     • 11887 переглядiв

    США та Японія погодилися продовжувати жорсткі санкції проти рф

     • 13763 переглядiв

    Метеорний дощ Леоніди: коли і як можна побачити зорепад

     • 22762 переглядiв

    Собака президентки Молдови вкусив лідера Австрії

     • 84833 переглядiв