zastupniku-komanduvacha-chf-rf-povidomili-pro-pidozru-u-pidrivi-pivnichno-krimskogo-kanalu

Заступнику командувача чф рф повідомили про підозру у підриві Північно-Кримського каналу

 • 193153 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Заступнику командувача чорноморського флоту російської федерації і командиру бригади заочно повідомили про підозру за підрив Північно-Кримського каналу у Херсонській області. Їх можуть оголосити у міжнародний розшук. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Цитата

"За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року після вторгнення на територію України російських військ підозрювані керували підривом Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор заступник командувача чф керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який належить до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. У свою чергу, полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях", - вказали в Офісі Генпрокурора.

Деталі

Тож, "повідомлено про підозру заступнику командувача чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення та командиру 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)".

"Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у міжнародний розшук", - зазначили в ОГП.

Як вказано, у результаті пошкодження каналу значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено здійснення зрощування сільгоспземель на території Скадовського, Каховського районів Херсонської області. Окрім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинено матеріальні збитки державі у великих розмірах.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна ніколи не визнає Крим частиною російської федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Над Дніпропетровщиною збили ворожий безпілотник

     • 82366 переглядiв

    "Хезболла" зазнала поразки на виборах у Лівані

     • 117718 переглядiв