ukenru
zasnovnik-amazon-dzheff-bezos-razom-z-bratom-poletiv-u-kosmos

Засновник Amazon Джефф Безос разом з братом полетів у космос

 • 35381 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У Техасі відбувся запуск космічної ракети New Shepard компанії Blue Origin, засновником якої є американський мільярдер Джефф Безос. Разом із ним полетіли ще троє людей, пише УНН.

Деталі

Ракета стартувала із віддаленого об'єкта в пустелі на заході Техасу під назвою Launch Site One.

Разом із Безосом в польоті беруть участь його 53-річний брат Марк, 18-річний студент-фізик Олівер Демен і 82-річна льотчиця Воллі Фанк.

Доповнення

Космоліт Безоса зробив 15 керованих польотів без людей. Це перша подорож з пасажирами на борту.

Хто такий Олівер Демен і як він став пасажиром космічного польоту?

Демен, якому в даний час 18 років, є першим і наймолодшим клієнтом Blue Origin, що купив квиток на борт літака - він подав заявку на місце на аукціоні минулого місяця, в кінцевому підсумку програвши анонімному користувачу торгів, який заплатив за цю можливість 28 мільйонів доларів. Але Демен полетить замість цього пасажира після того, як виникли "конфлікти з розкладом", йдеться в повідомленні Blue Origin. Компанія не розкриває, скільки він заплатив, за місце на борту космічного літака.

Демен - син Джоса Демена, генерального директора приватної інвестиційної компанії з Нідерландів.

За даними Blue Origin, Демен закінчив середню школу в 2020 році і взяв проміжний рік - починаючи з вересня цього року він буде проходити в Утрехтському університеті курс фізики і управління інноваціями.

За інформацією Blue Origin, Демен провів свій проміжний рік, працюючи над отриманням ліцензії пілота, і цей політ в космос є кульмінацією інтересу протягом усього його життя.

Що відомо про найстаршу пасажирку

Уоллі Фанк — перша жінка-інспектор з безпеки польотів в Федеральному управлінні цивільної авіації (FAA) США. Вона працювала в Національній раді з питань транспорту і безпеки (NTSB), а також брала участь в програмі “Меркурій 13” — групі з 13 жінок-пілотів, які бажають стати астронавтами і полетіти в космос. Учасники програми добровільно пройшли в 1961 році тести на фізичну витривалість і стійкість до стресів, бажаючи довести, що жінкам теж місце в космосі. Фанк пройшла підготовку і була однією з кращих серед учасників тієї місії.

Нагадаємо

Одне з шести місць на кораблі космічна компанія Blue Origin розігрувала на онлайн-аукціоні, який проходив у три етапи.

Українські Національні Новини

Новини Світу