ukenru
zasidannya-sudu-u-spravi-boyovika-lusvargi-perenesli-na-12-chervnya

Засідання суду у справі бойовика Лусваргі перенесли на 12 червня

 • 10168 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області переніс розгляд кримінального провадження щодо громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі, обвинуваченого у в участі у незаконних збройних формуваннях, на 12 червня у зв’язку з неявкою в засідання його адвоката. Про це повідомила УНН прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Суд переніс засідання на 12 червня 13 годину у зв’язку з тим, що до суду надійшов лист від адвоката Лусваргі про те, що він зайнятий в іншому засіданні. Разом з тим, підтвердження про участь у якомусь засіданні не надавалося", - сказала прес-секретар.

Зазначимо, що сьогодні мав відбутися вже розгляд справи Лусваргі по суті.

Як повідомляв УНН, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровщини арештував Лусваргі до 5 липня 2018 року.

Нагадаємо, 25 січня 2017 року Печерським районним судом Києва громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Маркуса Лусваргі було засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014-го по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" терористичної організації "ДНР".

Лусваргі був залучений, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.
Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційний суд Києва скасував вищевказаний вирок через процедурні порушення. У грудні 2017 року йому було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на два місяці. Термін обраного йому раніше запобіжного заходу сплив у лютому поточного року та не міг бути продовжений у зв’язку із тривалістю розгляду судами питання про територіальну підсудність даного кримінального провадження.

Нагадаємо, 4 травня націоналісти затримали та передали до СБУ Лусваргі. У СБУ заявили, що проведуть слідчі дії з Лусваргі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП