zasidannya-kongresu-mistsevikh-ta-regionalnikh-vlad-okrim-vitrat-byudzhetiv-obgovorili-zakhist-energetiki

Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад: окрім витрат бюджетів обговорили захист енергетики

 • 481394 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський розповів про питання, що обговорювалися на сьогоднішньому засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Франківську. Темами для обговорення стали: захист енергетичної безпеки, співпраця з європейськими партнерами та питання стосовно набуття Україною членства в НАТО, повідомив Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

На порядку денному були 3 магістральні теми.

“Енергетика і захист нашої інфраструктури від ударів російських терористів по наших енергосистемі. Очевидно, що ті удари були спрямовані проти України та, очевидно, ті які можуть також статися, коли ворог спробує повторити терор проти української енергетики”, - сказав Зеленський

Він зазначив, що до таких ударів Україна має бути готова, як і на державному рівні, так і на рівні кожної громади, міста та села.

Другою темою стала робота з українськими партнерами та формула миру.

“Другою темою стане наша робота з нашими друзями з нашими партнерами, зокрема формула миру, підготовка до глобального саміту миру, наші гарантії безпеки для України на шляху на цьому обраному нашим суспільством шляху до НАТО”, - заявив Зеленський.

Також він повідомив, що третьою темою сьогоднішнього Конгресу стали відносини та переговори з державами Альянсу, щодо вступу України в НАТО. Під розгляд попало й питання відносин з європейськими партнерами та початок переговорів щодо членства України в Європейському союзі.

Нагадаємо

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося сьогодні в Івано-Франківську обговорювалося бюджетне питання. Під час засідання Президент України Володимир Зеленський заявив, що усі бюджети – і державний, і місцевий – мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог обстріляв Берислав: є поранений

     • 374290 переглядiв

    У росії відбулись навчання з придушення бунтів

     • 409118 переглядiв

    В Міністерстві оборони показали, що таке ЗРК «Patriot» в бою

     • 845080 переглядiв