zaprovadzhuvaty-zahalnonatsionalnyi-karantyn-poky-ne-planuiut-kuzin-pro-zbilshennia-kilkosti-khvorykh-na-hryp-ta-covid

Запроваджувати загальнонаціональний карантин поки не планують: Кузін про збільшення кількості хворих на грип та COVID

 • 27784 переглядiв

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін вказує, що наразі немає планів щодо запровадження загальнонаціонального карантину у зв'язку з випадками грипу та COVID, хоча місцеві обмеження можуть бути застосовані там, де випадки перевищують епідемічний поріг, як, наприклад, у Чернівецькій області.

Впровадження загальнонаціонального карантину на тлі великої кількості захворювань на грип та COVID поки не планується, але локальні обмежувальні безпекові заходи імовірно будуть застосовуватися. Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив під час інтерв’ю, передає УНН.

Загальнонаціональний карантин потенційно може розглядатися лише в тому випадку, коли в більшій частині областей сумарно ми бачимо перевищення епідемічного порогу… Загальнонаціонального карантину або обмежувальних заходів не передбачається, тому що зараз ми бачимо, що все ж таки протікання цього епідемічного сезону є відносно спокійним. Але локальні заходи ймовірно будуть прийматися від регіону до регіону 

- сказав Кузін.

Деталі

Головний санлікар зауважив, що впровадження протиепідемічних обмежень на рівні областей передбачено, коли є перевищення епідемічного рівня норми. У таких випадках може застосовуватися подовження зимових канікул в школах або використання масок в рекомендованих місцях.

Станом на цей тиждень перевищення епідемічного порогу захворюваності на ГРВІ зафіксовано лише в Чернівецькій області. "Це означає, що на рівні Чернівецької області, якщо вони бачать, що це доволі стрімке все ж таки збільшення кількості хворих, вони ініціюють винесення цього рішення на комісію з техногенно екологічної безпеки і приймають рішення про певні обмежувальні заходи",- пояснив Кузін.

Проте, наприклад, у Рівненській області вже подовжили зимові канікули незважаючи на те, що в цьому немає необхідності. Це превентивний захід, щоб упередити наближення до епідемічного порогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цьому епідсезоні українці хворіють на 40 відсотків більше порівняно з минулим роком – Кузін 

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі